Mijn favorieten

Aankoop

Het kopen van een huis begint eigenlijk bij het budget dat u kunt besteden aan een nieuwe woning. Voor hypotheekadvies kunt u op veel plaatsen terecht zoals het internet, de (eigen) bank of hypotheekbemiddelaars. Natuurlijk kan ook onze gespecialiseerde hypotheekadviseur waar wij mee samen werken, gebaseerd op uw specifieke situatie, de hoogte van de koopsom aangeven. Hierna begeleiden wij u graag professioneel en deskundig bij de aankoop van uw droomhuis en niet een kat in de zak!


Aankoopbemiddeling

Als uw budget is vastgesteld kan de aankoopbegeleiding echt van start gaan. Een compleet traject ziet er als volgt uit:

1. Hoe en waar wilt u wonen?

In een persoonlijk gesprek inventariseren wij zorgvuldig uw woonwensen. Gecombineerd met het bedrag dat u kunt besteden ontstaat dan uw zogenaamde ‘woonprofiel’.

 

2. Zoekt u zelf of zoeken wij?

U kunt natuurlijk heel goed zelf op zoek gaan naar een woning. Op diverse internetsites (zoals Funda.nlJaap.nlHuislijn.nl) kunt u het woningaanbod bekijken. Ook kunt u ons een zoekopdracht geven, dan verzorgen wij een op uw woonprofiel toegesneden selectie uit het aanbod.
 

3. U heeft een woning gevonden en wilt deze bekijken

Als u geïnteresseerd bent in een woning wordt in overleg met u en de verkoper of verkopende makelaar een datum voor de bezichtiging vastgesteld.
 

4. De uitslag van de bezichtiging: De bezichtigingsanalyse

Na de bezichtiging maken wij een grondige analyse van de woning. Hierin komen onder andere de volgende zaken aan de orde:
  • De uitkomsten van het vooronderzoek zoals kadastrale gegevens, milieu, bestemmingsplan en natuurlijk de beoordeling van de woning zelf.
  • De gerealiseerde verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt.
  • De geschatte waarde van de woning op dit moment.


5. Hoe gaat er onderhandeld worden?

EZA Vastgoed Makelaardij heeft beroepsmatig veel ervaring met onderhandelen. Wij weten waar u rekening mee moet houden met betrekking tot de prijs en de voorwaarden in de onderhandeling. Hierdoor wordt normaliter een lagere aankoopprijs voor uw woning bedongen. Belangrijk om te weten is dat wij als aankoopmakelaar de emotie uitschakelen. De emotie bij een koper zonder aankoopmakelaar zal veel sneller de overhand nemen met het gevolg dat zij of hij hierdoor een te hoge koopsom betaald. Van tevoren wordt de onderhandelingsstrategie met u doorgesproken en uiteraard wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen.

6. Wie controleert de koopakte?

Als er overeenstemming is bereikt, wordt de koopakte opgesteld. Hierin worden alle afspraken en zaken die voor de overeenkomst van belang zijn keurig op papier gezet. De koopakte wordt meestal opgemaakt door de verkopende makelaar en wordt door ons nauwkeurig nagelopen en waar nodig bijgesteld. Indien de verkopende partij geen makelaar heeft stellen wij de koopovereenkomst op.
 

7. De grote dag; naar de notaris!

Wij zorgen ook voor de notariële begeleiding. Vlak voor de eigendomsoverdracht verrichten wij samen met u nog een laatste inspectie om te beoordelen of de woning zich daadwerkelijk in de staat bevindt waarin u deze gekocht heeft en om de meterstanden op te nemen. Na inspectie gaan we gezamenlijk naar de notaris om ook dit proces optimaal te begeleiden.